18 maart 2023 de nieuwe website is online!  Er zijn meer dan 1700 (nieuwe) foto's gepubliceerd! En er komen bijna elke dag nog nieuwe bij!


 🇨🇭📷 Fototrip 2010 Zwitserland 📷🇨🇭 

Fototrip 2010

Na het succes van onze eerste Fototrip 2009, naar de Rhätische Bahn, zijn we in 2010 naar het Berner Oberland gegaan.

Het thema is dan ook,

"Kennismaking met Spiez".

Met bezoeken aan o.a. Spiez, Erstfeld, Brig, Zweisimmen, Gstaad, Montreux en Montboven.

Een zeer geslaagde Fototrip 2010 waarin we diverse Brandweertreinen, sneeuwruimers, Reclamelocomotieven en Goederentreinen hebben gezien. 

 Oensingen Spiez dag 1 Michel 2 020501

 


Amsterdam Westhavenweg

 

Voor deze Fototrip 2010 hebben we bij Kamera Express de Nikon D3X gehuurd, deze moeten we in Amsterdam ophalen en daar hebben we hem gelijk uitgetest bij de Westhavenweg. Er kwam net een SBB Cargo loc binnen en dat was een mooie voorloper voor de Fototrip 2010.


Station Basel SBB

 

Tijdens de terugreis zijn nog enkele foto's gemaakt in Basel SBB.


 
Station Brig
 

Het station Brig is een erg fotogeniek station met ook een leuk voorplein waar de MGB komt.


 
Station Erstfeld

 

Dit was ons eerste bezoek aan het Station Erstfeld, we hebben hier op ons gemak rondgelopen en mooie foto's kunnen maken. De uitzichttoren was een aparte ervaring met een mooi uitzicht.


 
Station Frutigen

 

Vanuit Station Brig zijn we via de Südrampe naar Station Frutigen gegaan, doel was daar de BLS Brandweertrein te fotograferen.


Station Gstaad

 

Vanuit Spiez kan je een gedeelte van de GoldenPass route rijden, deze gaat van Montreux via Zweisimmen, Interlaken naar Luzern. Wij hebben het gedeelte van Spiez naar Montreux gedaan met diverse tussenstops, in dit geval Gstaad.


 
Station Interlaken-Ost

 

Station Interlaken-Ost een een interessant station omdat het zowel smal-en normaalspoor heeft. Er vertrekken diverse spoorwegmaatschappijen zoals de BLS, SBB, ZB (Zentral Bahn) en de BOB (Berner Oberland Bahn) dit geeft een afwisselend beeld.


Station Luzern

 

Station Luzern is altijd goed voor een aantal Reclamelocomotieven, een leuk overzichtelijk Kopstation ook smal-en normaalspoor

We zien hier de SBB, BLS, zB en de SOB.


 
Station Montbovon

 

Op de heenreis naar Montreux zijn we langs het station Montbovon gekomen en dat sprak ons aan, zodat we besloten om op de terugreis hier een tussenstop te maken.

Hier komt ook nog een andere spoorwegmaatschappij, de Transports Publics Fribourgeouis (TPF) wat het interessanter maakt.


Station Oensingen

 

Het station Oensingen ken ik vanuit mijn werkzame periode, maar het is ook een leuk station als je net Zwitserland binnen komt met de auto en zoals wij op weg zijn naar Berner Oberland. Voor ons de eerst fotostop in Zwitserland.

De SBB komt er maar ook de OeBB (Oensingen-Balstahl-Bahn) een van de vele particuliere spoorwegmaatschappijen, ook deze komt op het voorplein.


Station Olten

 

Op weg naar Erstfeld hebben we een tussenstop gemaakt in station Olten, dit was voor ons een nieuw station. Mooi overzichtelijk met een klassieke kap.


Station Spiez

 

Spiez is onze uitvalsbasis en een prima station om treinen te fotograferen, veel verkeer en niet onbelangrijk veel goederentreinen.


Station Zweisimmen

 

Het station Zweisimmen is interessant omdat het een overgangsstation is van Normaal- naar Smalspoor. Van de BLS naar de MOB. Als je de GoldenPass route wilt maken kom je hier terecht van Interlaken naar Montreux.

Je kunt hier lekker rondlopen en op je gemak foto's maken. Ook op het terrein buiten het eigenlijke station.

 

Terug naar Fototrip, Overzicht