18 maart 2023 de nieuwe website is online!  Er zijn meer dan 4000 (nieuwe) foto's gepubliceerd!


 🇨🇭📷 Fototrip 2011 Zwitserland 📷🇨🇭 

 


Fototrip 2011 Openingsfoto Gr 0001

 

Deze Fototrip 2011 staat in het teken van de winter.

Het thema is dan ook,

"Spiez (en omgeving) in de Winter".

De bedoeling is om echte sneeuw opnames te maken, vandaar februari en Zwitserland.

Echter in Berner Oberland was geen sneeuw te bekennen.

We hebben een Swiss Pass abonnement en kunnen daardoor onbeperkt reizen, zo zijn we vanuit Spiez naar o.a. Montreux, Zermatt met de Matterhorn, Interlaken en Grindelwald gegaan. Dit alles met de nodige tussenstops natuurlijk.

 Als ik nu (2018) de foto's bekijk zie ik dat er in de loop der jaren wel iets is geleerd qua fotografie, zoals de de camera instelling en dan vooral de tijdsinstelling, maar ook de compositie.

 

Station Basel SBB.

 

We zijn met EasyJet naar Basel gevlogen, vanaf Basel SBB met de trein naar onze thuisbasis Spiez.

Dus de eerste foto's van deze Fototrip 2011 zijn van dit station Basel SBB.


Station Brig

 

Op de terugweg van Zermatt maken we een fotostop in station Brig, we hebben geluk er komt een Complete Reclametrein (Loc en rijtuigen) in RailAway uitvoering, aan.

Goed voor enkele foto's.


Station Gstaad
 

Station Gstaad is altijd wel leuk om even te stoppen als je de "Golden Pass" route doet. We zijn vanuit Zweisimmen met de "Golden Pass Classic" vertrokken, prachtig deze mooie oude rijtuigen!

We gaan verder na de tussenstop hier in Gstaad met de Panamoramic trein naar Montreux.


 
Station Grindelwald
 

Op de eerste dag van deze Fototrip 2011 zijn we na aankomst in ons hotel in Spiez verder gegaan naar Grindelwald, dit natuurlijk via Station Interlaken-Ost.

Hier een kleine impressie van dit station in winterse sferen.

Hier komen de smalspoor lijnen van de de BOB (BernerOberlandBahn) en de Wengernalpbahn samen. 
Station Interlaken-Ost

 

Deze foto's zijn van onze laatste dag, het is vroeg in de ochtend en zijn onderweg naar Basel via Luzern. We doen het restant van de Golden Pass route tot Luzern. 


Station Luzern

 

De laatste foto's van deze Fototrip 2011 worden geschoten in dit Station Luzern. Hier een simpele lunch en dan de trein naar Basel en verder met EasyJet naar huis.


Station Meiringen

 

Geen echte Fotostop hier in Station Meiringen, van de zB (Zentral Bahn), voorheen de Bruning Bahn van de SBB, maar een paar foto's vanuit de rijdende trein, en met geluk, een Sneeuwruimer en een Oldtimer treinstel met de oude SBB opschriften.


Station Montreux

 

Montreux was het doel van dag 3 van onze  Fototrip 2011. Dit via Zweisimmen en Gstaad. Hier in Montreux zijn twee spoorwegmaatschappijen actief, t.w. de SBB en MOB.

De SBB als Normaalspoor en de MOB als smalspoorbedrijf

Ik zie hier voor het eerst de nieuwe Panoramarijtuigen van de BLS (normaalspoor) die in de treinsamenstelling van de MOB (smalspoor) meerijden naar Zweisimmen. In de toekomst moeten deze rijtuigen door kunnen rijden tot Luzern! In Zweisimmen worden de wielen dan aangepast van smal-naar normaalspoor! Dit zonder dat je moet overstappen.

Maar ook de "Chocolade" trein is een mooie verschijning.


Station Spiez

Dag 1

Dag 1 van deze  Fototrip 2011, we zijn aangekomen in Spiez, onze thuisbasis voor de komende dagen, we lopen met onze bagage naar ons hotel maar maken wel gelijk ook een paar foto's.


Dag 2


Dag 3


Station Visp

Dag 3

We zijn op weg naar Zermatt en moeten hier overstappen in station Visp.


Station Zermatt

 

Dag 3 staat in het teken van Zermatt met de Matterhorn. 

Een mooie tocht vanuit onze basis Spiez naar Visp, daar overstappen op de MGB (Matterhorn Gotthard Bahn) naar Zermatt. We hebben geluk het is stralend weer en de Matterhorn is goed te zien.


Station Zweisimmen
 

Het is dag 3, onze eerste Fotostop, na Station Spiez, is Station Zweisimmen. Dit station wordt aangedaan door de MOB en de BLS, hier is het (voorlopig nog) overstappen  van Normaal- naar Smalspoor. Je kan hier naar hartelust foto's maken en vrij rondlopen.