18 maart 2023 de nieuwe website is online!  Er zijn meer dan 4000 (nieuwe) foto's gepubliceerd!


 🇨🇭📷 Fototrip 2012 Zwitserland 📷🇨🇭 

  

Fototrip 2012 extra Erstfeld 0001

Klik op de foto en laat u verrassen! 

Het jaar 2012 was een bijzonder jaar omdat we maar liefst twee Fototrips hebben gemaakt, de eerste was in de winter

Fototrip 2012 "De Rhätische Bahn in de Winter"!


De tweede in oktober, wederom met Spiez als uitvalsbasis maar het doel was om de vakantiebungalows te bekijken van Landal bij het Vierwoudstedenmeer.

Daar hebben we gelijk een bezoek aan Ersfeld en Luzern aan vast geknoopt.

Het thema is dan ook, "Spiez en Erstfeld".

En een fotoverslag is hieronder te zien!


Station Erstfeld

 

Het station Erstfeld is een erg interessant station vanwege de vele goederentreinen die hier komen, het is de Gotthardlijn, hier staan extra locomotieven om de goederentreinen te helpen bij het overbruggen van de bergen.

De uitzichttoren geeft je de mogelijkheid om uit "Vogelperspectief" een foto te maken.

De regen geeft een extra aan de foto's zeker met de zware bewolking.


Station Frutigen

Dag 2

Vanuit ons fotopunt bij het Kanderviaduct konden we het Station Frutigen al zien liggen.

Aangezien de frequentie van het treinverkeer over het Kanderviaduct laag was besloten we om naar het Station Frutigen te gaan en daar ons geluk te beproeven.


Station Interlaken-Ost

Dag 2

Aan het eind van de dag gaan we voor onze avondmaaltijd naar Interlaken, maar natuurlijk eerst een paar foto's maken op het Station Interlaken-Ost in de regen.

We zien hier de BOB, ZB, SBB en de BLS een mooie indruk van alle spoorwegmaatschappijen die hier allemaal komen. 


Station Luzern

 

Na het bezoek aan Station Erstfeld gaan we naar Luzern, altijd goed voor een Reclamelocomotief.

De donkere regenluchten geven de foto's wel iets extra's!


Station Oensingen

 

Een vaste eerste Fotostop is dit Station Oensingen als we met de auto op Fototrip gaan. Deze Fototrip 2012 Extra is in Oktober en dat is te merken, erg slecht weer, veel regen.

In Oensingen komt ook de Oensingen-Balstahl-Bahn op het voorplein maar vandaag niet, er is onderhoud, dus inzet van de Postbus en een rangeerloc van  de OeBB.


Station Spiez

Dag 1

Op deze eerste dag van deze Fototrip 2012 Extra zijn we na een korte stop in Oensingen, vanwege de regen, snel doorgereden naar ons hotel Spiez. Ook vanwege de regen hebben we een droog fotopunt gezocht op het goederengedeelte van dit station, dat pakte mooi uit met een mooi uitzicht op het eigenlijke station Spiez en de bocht daarna.

Op het station Spiez hebben we ook een droog stukje gevonden onder de luchtbrug, ook met een mooi uitzicht.

Ook nu op de eerste dag weer een avondopname.


Dag 2

Omdat Spiez onze thuisbasis is worden hier veel foto's gemaakt, hier zijn we ter hoogte van het Depot. We hebben een mooi punt ondekt waar we foto's kunnen maken vanuit een extra laag standpunt, Kikkerperspectief.


Station Zweisimmen

 

Het is dag 2 van onze Fotottrip 2012 Extra, we zijn al vroeg onderweg naar Station Zweisimmen, dit is een leuk station waar zowel de MOB als de BLS komen.

Je mag er heerlijk vrij rondlopen en fotograferen! We hebben geluk met het weer, door de regen van gisteren hangt er nog een lage bewolking die een mooi effect geeft op de foto's.🇨🇭📷 Fotostandpunten 📷🇨🇭
 
Kanderbrücke
 

We zijn hier voor de eerste keer, en het is zoeken naar het juiste fotopunt, gelijk als we zijn uitgestapt komt er een Crossrail aan in Dubbeltractie met nog een opduwloc aan het eind. Het landschap is prachtig en we hebben ook zicht op het station Frutigen.